The Motivation To Declutter – Βρείτε το γιατί σας

The Motivation To Declutter – Βρείτε το γιατί σας

Februar 5, 2019 0 Von admin

Η απορρόφηση είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά πολλοί από εμάς δεν τα καταφέρνουμε ποτέ. Εκτός από μια σύντομη διήμερη εκκαθάριση, όταν πραγματικά γίνεται υπερβολική, ζούμε τη ζωή μας περιτριγυρισμένοι από σωρούς από πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και δεν χρησιμοποιούμε. Η εύρεση του κινήτρου για αποστράγγιση είναι το κλειδί για την πραγματοποίηση βιώσιμων αλλαγών. Υπάρχουν δύο μέρη για την απόκτηση αυτού του κινήτρου και τη διατήρησή του, οπότε ας δούμε το καθένα από αυτά με τη σειρά.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, λαμβάνω μια μικρή χρέωση παραπομπής χωρίς κόστος για εσάς.
Ευχαριστώ x

1. Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

Μπορεί να φαίνεται παράξενο να ρωτάτε για το μεγάλο σας όνειρο (ή όνειρα), αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης σχέση μεταξύ του πόσα πράγματα έχετε στη ζωή σας και της ικανότητάς σας να πετύχετε τους στόχους σας. Ή για να γίνει αυτό πιο σαφές, πόσα πράγματα πρέπει να διαχειριστείτε προσωπικά και την ικανότητά σας να πετύχετε τους στόχους σας. Εάν διαθέτετε μια έπαυλη δέκα κρεβατοκάμαρων και απασχολείτε πέντε προσωπικό του σπιτιού που φροντίζει τα πράγματα για εσάς, τότε μπορείτε να έχετε πολύ περισσότερα πράγματα από τον μέσο άνθρωπο απλώς και μόνο επειδή κάποιος άλλος το διαχειρίζεται για εσάς (υπόδειξη: αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ).

Εάν διαθέτετε ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια που είναι γεμάτο με τεράστιες ποσότητες πραγμάτων και είστε το μόνο άτομο που διαχειρίζεται αυτά τα πράγματα και τη συντήρηση του χώρου σας στο σπίτι, τότε όλα αυτά θα σας εμποδίσουν να πετύχετε αυτό θέλετε να πετύχετε.

Λοιπόν, πίσω στην αρχική ερώτηση: ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

Ποιο είναι κάτι που είχατε πάντα στο μυαλό σας και θα κάνατε μια μέρα; Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να χάσετε επιτέλους το βάρος που κουβαλούσατε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ή να αποκτήσετε επαγγελματικά προσόντα και να αλλάξετε καριέρα. Ή ίσως να γράψω ένα βιβλίο ή να γίνω ανάδοχη μητέρα. Ό,τι κι αν είναι αυτό που κάθεται στο πίσω μέρος του μυαλού σας και έχει κάνει για χρόνια είναι το μεγάλο σας γιατί.

Το μεγάλο σας γιατί – Και η ακαταστασία σας

Τώρα σκεφτείτε τη ζωή που θα ζούσατε αν ο μεγάλος σας λόγος ήταν αληθινός. Καθίστε και αφιερώστε λίγο χρόνο για αυτό. Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας, πώς νιώθετε, σε τι ξοδεύετε τον χρόνο σας και πώς ταιριάζει το μεγάλο σας όνειρο στη ζωή σας.

Μόλις μπορέσετε να τα δείτε όλα αυτά, ρίξτε μια ματιά στο σπίτι στο οποίο ζείτε και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: υποστηρίζει η τρέχουσα κατάσταση στο σπίτι τον στόχο των ονείρων σας;

Η πολυάσχολη καθημερινότητα και όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα καταλαμβάνουν τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο. Με τον λίγο χρόνο που σας απομένει, θα χρησιμοποιήσετε όλα τα πράγματα γύρω από το σπίτι σας; Θέλετε να αφιερώσετε τον ελεύθερο χρόνο σας φροντίζοντας τους; Οργάνωσή τους; Ανησυχείτε για κλοπή, σπάσιμο ή απώλεια;

Ένα μεγάλο μέρος της εύρεσης ενός αληθινού, μακροχρόνιου κινήτρου για ακαταστασία είναι να συνδέσετε τις κουκκίδες μεταξύ όλης της ακαταστασίας που διαθέτετε και της ζωής που πραγματικά θέλετε να ζήσετε. Η ακαταστασία επηρεάζει την υγεία μας, την εστίασή μας, την παραγωγικότητά μας και τα επίπεδα άγχους μας. Και λέγοντας ακαταστασία, δεν εννοώ σκουπίδια. Ακαταστασία μπορεί να είναι ο διάδρομος των 1.500 λιρών στον εφεδρικό χώρο που αγοράσατε αλλά δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Το Clutter μπορεί να είναι το λειτουργικό και υπέροχο ανταλλακτικό σετ πορσελάνης που έχετε (σε περίπτωση γιατί; Σε περίπτωση που κάνετε μια τρελή μανία και σπάσετε κάθε άλλο πιάτο στο σπίτι σας;).

Η ακαταστασία είναι το πράγμα μας νομίζω χρειαζόμαστε. Αλλά δεν το χρειαζόμαστε.

Μας πνίγει τη μέρα, και κρατά τα όνειρά μας γερά στο κεφάλι μας.

2. Τι κάνει η ακαταστασία στον πλανήτη;

Το άλλο μέρος της εύρεσης του κινήτρου σας για ακαταστασία είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με το τι κάνει η ακαταστασία στον πλανήτη. Η ατελείωτη επιθυμία μας να καταναλώνουμε όλο και περισσότερα πράγματα σκοτώνει το μόνο σπίτι που έχουμε. Από την υπερβολική κατανάλωση και τη σπατάλη τροφίμων, μέχρι τις βιομηχανικές διεργασίες που διαλύουν τοπία στην προσπάθεια να βρούμε περισσότερους πόρους που μπορούν να μετατραπούν σε πράγματα προς πώληση, έχουμε χάσει κάθε αίσθηση του τι είναι αρκετό.

Δεν είναι πάντα εύκολο να μάθουμε για τους τρόπους με τους οποίους καταστρέφουμε τον πλανήτη. Ωστόσο, θα πρότεινα τους ακόλουθους πόρους για να παρέχουν ένα σταθερό υπόβαθρο στα κίνητρά σας για αποσυμφόρηση. Κάτι που θα επιτεθεί στην πηγή του προβλήματος – η υπερκατανάλωση. Εάν μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τις αγοραστικές σας συνήθειες, μπορείτε να αποτρέψετε την ακαταστασία να γίνει ξανά πρόβλημα. Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε την υπερβολή στα σπίτια μας για αυτό που πραγματικά είναι: απόβλητα.

Πόροι

The Story Of Stuff

Ένα υπέροχο βίντεο 20 λεπτών που είναι ένα φανταστικό μέρος για να ξεκινήσετε. Εξετάζει πόση ποσότητα καταναλώνουμε και τι κάνει στον πλανήτη.

Αρκετά από τον John Naish

Ένα βιβλίο που εξετάζει πώς οι διαφημιστικές εταιρείες μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να αγοράζουμε περισσότερα προκειμένου να αποκτήσουμε τη ζωή που θέλουμε και πώς οι πρωτόγονοι εγκέφαλοί μας παγιδεύονται στη συνεχή ανάγκη για περισσότερα. Πρακτικές στρατηγικές για να κάνετε τη ζωή καλύτερη – με λιγότερα.

Stuffocation: Living More with Less του James Wallman

Ένα βιβλίο που μιλάει για την αλλαγή όσων εκτιμάτε στη ζωή. Σχετικά με τη μετάβαση από πράγματα σε εμπειρίες, από πράγματα σε ανθρώπους. Είναι μια υπέροχη ανάγνωση που ανοίγει τα μάτια σας στους πολλούς τρόπους με τους οποίους περιπλέκουμε υπερβολικά και γεμίζουμε υπερβολικά τα σπίτια μας, τις ζωές μας και τον πλανήτη, με πράγματα που δεν χρειαζόμαστε.

Πρέπει να διατηρηθεί το κίνητρο για αποσυμφόρηση

Είναι πολύ εύκολο να ξεφορτωθείς και μετά να ξαναγλιστρήσεις σε παλιές συνήθειες. Νιώθοντας ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας που έχετε ένα πιο άδειο σπίτι, μπορείτε στη συνέχεια να βρείτε τον εαυτό σας να ψωνίζει για νέα πράγματα, αγοράζοντας με τον ίδιο τρόπο όπως πριν, κάτι που σας οδήγησε στην ανάγκη να τακτοποιήσετε το σπίτι σας εξαρχής.

Μην αφήνετε την αποσυμφόρηση να γίνει κάτι με το οποίο περνάτε τη ζωή σας. Κάντε το μια φορά, κάντε το σωστά και μην επιτρέψετε στο σπίτι σας να μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο (αντί για καθιστικό) ποτέ ξανά.

Βρείτε το κίνητρό σας για να ξεφορτωθείτε

Μάθετε ποιοι είναι οι δικοί σας μεγάλοι στόχοι και πώς η ακαταστασία απορροφά τον ελεύθερο χρόνο σας και σας εμποδίζει να σημειώσετε πρόοδο σε αυτούς τους στόχους. Όταν κοιτάτε τα πράγματα στο σπίτι, ρωτήστε αν υποστηρίζουν τη ζωή που θέλετε να κάνετε. Αν όχι, αφήστε τους να φύγουν.

Εκπαιδευτείτε για το τι κάνει η υπερβολική κατανάλωση στους ανθρώπους και στον πλανήτη.

Επισκεφτείτε ξανά και τα δύο όταν αισθάνεστε ότι παλιές συνήθειες επιστρέφουν. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχει ακαταστασία κανονικός. Δεν είναι. Μην το πέφτετε. Όπως λέει ο Γκάντι, γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκαθαρίσεις το παλιό και να δημιουργήσεις χώρο για μια νέα ζωή.

Σχετικές αναρτήσεις:
Ο απόλυτος οδηγός για να αποκαταστήσετε το σπίτι σας
10 λόγοι για τους οποίους δεν μπορούμε να αποφορτιστούμε (και τι να κάνουμε γι ‚αυτούς)

Καρφιτσώστε το και μοιραστείτε