Συμβουλές και κόλπα για βαλίτσες και ταξίδια με παιδιά

Συμβουλές και κόλπα για βαλίτσες και ταξίδια με παιδιά

Mai 6, 2021 0 Von admin

Ταξιδεύοντας με παιδιά
Μικρό αγόρι που ταξιδεύει

Αν και η πανδημία συνεχίζει να χτυπά δυνατά, το καλοκαίρι έρχεται, και το ίδιο έρχεται και μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό οικογενειακό χρόνο στις διακοπές. Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να σας βοηθήσουμε με την οργάνωση, δοκιμάστε μερικές από τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να ετοιμάζετε βαλίτσες και να ταξιδεύετε με παιδιά.

 1. Μην πακετάρετε υπερβολικά

Τα ταξίδια σίγουρα ανακατεύουν την κανονική σας ρουτίνα και πιθανότατα θέλετε να το κάνετε πιο εύκολο για τα παιδιά. Αλλά το να φέρουν ολόκληρο το δωμάτιό τους σε ένα οικογενειακό ταξίδι δεν είναι καλή ιδέα. Το να φέρνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι ή μια κουβέρτα είναι εντάξει, αλλά φέρνοντας το σετ LEGO με το οποίο παίζουν μία φορά την εβδομάδα – όχι και τόσο. Επίσης, δεν χρειάζονται 30 ρούχα για ένα ταξίδι μιας εβδομάδας. Φέρτε τα αντικείμενα που μπορείτε να συνδυάσετε και χρησιμοποιήστε πολλές φορές μέχρι να λερωθούν. Είναι παιδιά, θα λερωθούν και δεν πειράζει.

 1. Εάν είναι δυνατόν, κάντε κράτηση για τα πάντα

Αντί να περιμένετε στις ουρές με τα παιδιά σας βαριεστημένα, προσπαθήστε να κλείσετε τα πάντα εκ των προτέρων, αν είναι δυνατόν. Από ξενοδοχεία έως διαφορετικές δραστηριότητες – το ταξίδι με παιδιά γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν όλα είναι προκρατημένα.

 1. Μιλήστε στα παιδιά σας για το ταξίδι

Αποτελούν μέρος του, όπως κι εσείς. Μιλήστε τους, δείξτε τους τις εικόνες, ρωτήστε τους τι θα ήθελαν να κάνουν ή να επισκεφτούν. Συμπεριλάβετέ τους όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν.

 1. Να έχετε έτοιμα τα σνακ

Δεν ξέρω για τα παιδιά σας, αλλά τα δικά μου σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό να βρίσκονται εκεί όταν πεινάνε. Αποτρέψτε τα ξεσπάσματα τους με τα σνακ έτοιμα και πάντα κοντά σας.

 1. Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις

Πολλές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές εκπτώσεις για τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους. Ορισμένα έχουν ακόμη και δωρεάν είσοδο για διαφορετικά αξιοθέατα για μικρά παιδιά. Κάντε λίγη έρευνα για τον προορισμό σας, δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα να τον βρείτε.

 1. Δώστε στα παιδιά σας τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Για να είστε ασφαλείς, δώστε στα μεγαλύτερα παιδιά σας τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή βάλτε ένα μικρό σημείωμα με την επαφή σας στο παπούτσι/τσέπη ενός μικρότερου παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο, αν συμβεί κάτι, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε.

 1. Φέρτε κάτι για να τους διασκεδάσετε

Βιβλία, ηλεκτρονικές συσκευές, παιχνίδια… Οτιδήποτε μπορεί να τα διασκεδάσει σε ένα αεροπλάνο ή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής. Όχι όλη την ώρα, φυσικά, αλλά μόνο για να τους απασχολήσω για λίγο.

 1. Αφήστε τα παιδιά να διασκεδάσουν με μια κάμερα

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Ένα παλιό τηλέφωνο ή μια κάμερα point-and-shoot θα είναι αρκετά. Θα τους κρατήσετε συγκεντρωμένους στα πράγματα γύρω τους και θα έχετε και μερικές φανταστικές αναμνήσεις!

 1. Φέρτε ένα εφεδρικό ρούχο για τον εαυτό σας

Εάν ταξιδεύετε με ένα μωρό/νήπιο, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Από την αλλαγή της πάνας μέχρι το τάισμα, οι γονείς μπορούν επίσης να λερωθούν. Έτσι, για να μην περάσετε τις διακοπές σας με λίγο κακάο στο πουκάμισό σας, φέρτε ένα επιπλέον για να έχετε στη διάθεσή σας.

 1. Προγραμματίστε κάποιο χρόνο διακοπής λειτουργίας

Αυτό εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών σας, αλλά ακόμα και τα μεγαλύτερα χρειάζονται λίγη ξεκούραση μετά από λίγες μέρες. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένας υπνάκος, αλλά απλώς κάτι για να χαλαρώσετε και να προετοιμάσετε την οικογένειά σας για νέες περιπέτειες και εξερεύνηση του νέου προορισμού.

 1. Απολαμβάνω

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό – να είστε ευέλικτοι και να απολαμβάνετε. Ακόμα κι αν τα σχεδιάσεις όλα τέλεια, υπάρχει πιθανότητα κάτι να μην πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Μην αγχώνεστε, προετοιμαστείτε όσο μπορείτε και προσαρμοστείτε. Απολαύστε τον χρόνο με την οικογένειά σας και αγαπήστε τις αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε.

Έχετε κάποιες άλλες χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να ετοιμάζετε βαλίτσες και να ταξιδεύετε με παιδιά; Μη διστάσετε να τα αφήσετε στα σχόλια! Θα θέλαμε να ακούσουμε νέα σας και να μάθουμε κάτι νέο! Μπορείτε να βοηθήσετε άλλες μαμάδες (και μπαμπάδες) που θέλουν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία συσκευασίας και ταξιδιού τους.