Συμβουλές για εργασία από το σπίτι με νήπια και μωρά –

Συμβουλές για εργασία από το σπίτι με νήπια και μωρά –

Mai 25, 2022 0 Von admin

δουλεύοντας από το σπίτι με μωρά
Φωτογραφία μέσω Pexels

Στο Parental Journey, γνωρίζουμε ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να φαίνεται αδύνατη για τους γονείς μικρών παιδιών. Τα μωρά και τα νήπια χρειάζονται συνεχή προσοχή. Πώς μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε όταν αντιμετωπίζετε μια συνεχή ροή διακοπών; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν χρειάζεται να έχετε υπερδυνάμεις για να κάνετε μια απομακρυσμένη εργασία ενώ διαχειρίζεστε τη νεαρή οικογένειά σας. Το παν είναι να αναγνωρίσεις τα όριά σου, να αφιερώσεις χρόνο για αυτοφροντίδα και να ζητήσεις βοήθεια όταν χρειάζεσαι ένα χέρι. Δείτε αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Δημιουργήστε έναν αποκλειστικό χώρο εργασίας

Η δημιουργία ενός καθαρού και χωρίς ακαταστασία χώρου εργασίας στο σπίτι μπορεί να σας διευκολύνει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όταν εργάζεστε από το σπίτι. Σε ένα αποκλειστικό γραφείο στο σπίτι, δεν θα αποσπαστείτε με όλες τις μικρές υπενθυμίσεις για πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι—όπως άπλυτα πιάτα στον πάγκο της κουζίνας ή ρούχα που μαζεύονται στην πόρτα του υπνοδωματίου.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το γραφείο σας απαλλαγμένο από ακαταστασία. Όσο λιγότερα πράγματα γύρω σας όταν εργάζεστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να εστιάσετε στην εργασία που έχετε.

Μοιραστείτε τον φόρτο εργασίας

Εργάζεστε εσείς και ο σύντροφός σας από το σπίτι; Αναζητήστε τρόπους για να κατανείμετε ομοιόμορφα τις εργασίες φροντίδας των παιδιών σας, ώστε ο καθένας να έχει μερικά τετράγωνα αδιάσπαστης εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε βάρδιες φροντίζοντας τα παιδιά σας. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να εργάζεστε με συνεχείς περισπασμούς για όλη την ημέρα. Η Motherly προτείνει να προσεγγίσετε αυτή τη συνομιλία με τον σύντροφό σας ως α συλλογική προσπάθεια για να φτάσετε σε μια κατάσταση win-win στην οποία και οι δύο αισθάνεστε ευχαριστημένοι με την ισορροπία μεταξύ εργασιακών και γονεϊκών ευθυνών.

Αντιμετωπίστε την πιο απαιτητική εργασία σας ενώ το μωρό σας κοιμάται

Η εργασία σας πιθανότατα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό εξαιρετικά απαιτητικών έργων και εργασιών που απαιτούν λιγότερη γνωστική προσπάθεια. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε εργασίες που απαιτούν την περισσότερη ψυχική ενέργεια κατά τις περιόδους που το παιδί σας κοιμάται. Οι ώρες ύπνου είναι φανταστικοί ευκαιρίες για βαθιές συνεδρίες εργασίας. Το κλειδί για να αποκομίσετε τη μέγιστη παραγωγικότητα από τις βαθιές περιόδους εργασίας σας είναι να κατανοήσετε πώς εργάζεστε καλύτερα και να προστατεύσετε τον βαθύ χρόνο εργασίας σας απομακρύνοντας τους περισπασμούς. Αποθηκεύστε το δικό σας ρηχή δουλειά—όπως να απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να συμπληρώνετε φόρμες ή να κάθεστε σε ομαδικές συναντήσεις—για στιγμές που χρειάζεται να κάνετε πολλές εργασίες και να φροντίζετε παιδιά.

Ταχυδακτυλουργικά στοιχεία της επιχείρησης

Η διαχείριση μιας επιχείρησης από το σπίτι μπορεί να είναι μια πράξη ταχυδακτυλουργίας, ειδικά για πολυάσχολους γονείς μικρών παιδιών. Εκτός από τη φροντίδα της οικογένειάς σας, πρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τα οικονομικά της επιχείρησής σας, να τηρείτε τις προθεσμίες και να παρακολουθείτε τις πληρωμές των πελατών. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές χρήσιμες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Για παράδειγμα, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη λογιστική σας και να παρακολουθείτε τα έξοδα της επιχείρησής σας. Εάν πρέπει να πληρωθείτε γρήγορα, αυτό το εργαλείο πρέπει να σας κάνει να ξεκινήσετε όταν έρθει η ώρα να εκτελέσετε επώνυμα τιμολόγια. Και αν δυσκολεύεστε να παραμείνετε οργανωμένοι και να τηρείτε τις προθεσμίες, τα εργαλεία διαχείρισης έργου μπορούν να σας σώσουν.

Ντύστε για τη δουλειά σας

Το να ντυθείτε για τη δουλειά μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή ψυχική κατάσταση όταν δυσκολεύεστε να μεταβείτε από την ανατροφή στην επαγγελματική εργασία. Όπως εξηγεί η HuffPost, ντύνεται—ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να φορέσετε ένα κολάν και ένα απλό πουκάμισο—μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική σας διάθεση. Συνδυάστε ρούχα εργασίας από το σπίτι που σας κάνουν να νιώθετε άνετα και με αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα, οι μητέρες που θηλάζουν μπορούν να επιλέξουν ένα φόρεμα που τραβάει διπλά, προσφέροντας κομψή εμφάνιση ενώ είναι λειτουργικό όταν έρθει η ώρα να ταΐσετε το μωρό. Οι άνετοι τουνίκ, οι μάξι φούστες και τα μαλακά μπλουζάκια μπορούν επίσης να είναι υπέροχα για τις μητέρες μετά τον τοκετό που εργάζονται από το σπίτι.

Χρησιμοποιήστε τα Σαββατοκύριακα για να προετοιμαστείτε για την εβδομάδα

Η μεγιστοποίηση της χρήσης του διαθέσιμου χρόνου σας είναι ένα από τα κλειδιά για την εργασία από το σπίτι με μικρά παιδιά. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε το Σαββατοκύριακο προετοιμασία για την εβδομάδα που έρχεται. Μαγειρέψτε μερικά απλά πρωινά, μεσημεριανά γεύματα και δείπνα, ώστε να είναι έτοιμα να τα πιείτε και να φύγετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εργασίας σας και καθορίστε ποιες ημέρες θα χρειαστείτε αδιάκοπο χρόνο για να εστιάσετε σε απαιτητικά έργα. Καθαρίστε και οργανώστε το σπίτι σας, ώστε να ξεκινήσετε την εβδομάδα με μυαλό χωρίς ακαταστασία. Η προετοιμασία για την εβδομάδα μπορεί να εξαλείψει πολύ άγχος!

Το να παραμείνετε συγκεντρωμένοι ενώ εργάζεστε από το σπίτι είναι αρκετά δύσκολο για άτομα χωρίς παιδιά. Εάν έχετε ένα μωρό ή νήπιο στο ισχίο σας, προσπαθήστε να είστε χαλαροί με τον εαυτό σας. Αφιερώστε χρόνο για αυτοεξυπηρέτηση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραμελήσετε κάποιες από αυτές τις ατελείωτες δουλειές του σπιτιού. Θυμηθείτε, η ευημερία σας πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα!

Για περισσότερες συμβουλές και κόλπα, φροντίστε να προσθέσετε σελιδοδείκτες Γονικό Ταξίδι ώστε να μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες αναρτήσεις μας.