Πώς η αποδοχή του παρελθόντος μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ακαταστασία σας

Πώς η αποδοχή του παρελθόντος μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ακαταστασία σας

Februar 19, 2019 0 Von admin

Η ζωή αλλάζει πάντα, και οι περισσότεροι από εμάς θα περνάμε από περιόδους υψηλού και χαμηλού, ξανά και ξανά. Αυτός ο κύκλος είναι ίδιος για όλους και όλοι έχουμε παρελθόν. Είμαστε όλοι ατελείς άνθρωποι που προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Μερικές φορές, αν κάποιος προσπαθήσει να κρύψει αυτή την ατέλεια, ή αν δεν μπορεί να αφήσει το παρελθόν ή αν προσπαθήσει να καλύψει το παρελθόν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακαταστασία.

Κρεμασμένος στο παρελθόν

Είναι φυσιολογικό να κρατάμε συναισθηματικά πράγματα. Όλοι το κάνουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά δεν μπορείς να κολλάς σε όλα. Κρατώντας πάρα πολλά συναισθηματικά πράγματα από τις περασμένες μέρες μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας σε μουσείο του παρελθόντος. Δεν υπάρχει χώρος σε ένα σπίτι σαν αυτό για το παρόν ή το μέλλον. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεις ικανοποίηση στην καθημερινή ζωή, όταν τη συγκρίνεις συνεχώς με αυτό που έχει πάει.

Η πραγματικότητα της ζωής είναι ότι έχουμε μόνο αυτή τη δεδομένη στιγμή για να κάνουμε οτιδήποτε. Αυτό που κάναμε πριν είναι απρόσιτο. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι απρόσιτο μέχρι να φτάσουμε εκεί. Μπορούμε μόνο να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σήμερα για να επηρεάσουμε το μέλλον μας. Και αν σήμερα παίρνουμε αποφάσεις με την επιρροή του παρελθόντος γύρω μας, παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις;

Το να διατηρούμε πάρα πολλά συναισθηματικά πράγματα τους δίνει φυσικό χώρο στην τρέχουσα ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναμνήσεις δεν καταλαμβάνουν απλώς διανοητικό χώρο, αλλά και πραγματικό φυσικό χώρο στο σπίτι σας. Μπορούν να φαίνονται μεγαλύτεροι και με μεγαλύτερη επιρροή από ό, τι είναι εξαιτίας αυτού. Εάν κρατήσετε τα πάντα, αυτός ο διπλασιασμός του χώρου καταναλώνει γρήγορα το παρόν μέχρι να φαίνεται ότι τα καλύτερα του κόσμου σας έχουν ήδη περάσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε το μέλλον σας είναι να ξεκινήσετε με το παρόν σας, και αν το παρόν σας είναι γεμάτο από το παρελθόν, τότε δεν πρόκειται να πάτε προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάτε. Τα συναισθηματικά αντικείμενα μπορεί να είναι φυσικές αποσκευές που πραγματικά δεν χρειάζεστε.

Ξανασκεφτείτε πόσα εξοικονομείτε και προσπαθήστε να κρατήσετε μόνο τα πιο πολύτιμα πράγματα. Το μέλλον σας αξίζει μια ευκαιρία, λίγο χώρο και ένα ανοιχτό μυαλό. Οι καλύτερες μέρες θα μπορούσαν πραγματικά να έρθουν.

Κάλυψη του παρελθόντος σας

Ένας άλλος λόγος για ακαταστασία μπορεί να είναι η αποφυγή του παρελθόντος. Κάποιος που αποφεύγει αυτό που ήταν μπορεί να έχει οδυνηρές ή ντροπιαστικές αναμνήσεις. Μπορεί να μην κρατούν τίποτα από την παλιά τους ζωή, αλλά κατέχουν τεράστιες ποσότητες πραγμάτων στο παρόν. Μπορεί να κάνουν πάρα πολλά ψώνια και υπερβολικές δαπάνες, ή να αγοράζουν συνεχώς, και μετά να πουλάνε και μετά να αγοράζουν ξανά. Αυτό το είδος συμπεριφοράς υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Χρησιμοποιούν πράγματα για να κρυφτούν και να αποσπάσουν την προσοχή τους από αυτό που υπάρχει μέσα.

Η αγορά πραγμάτων δεν φέρνει ποτέ αληθινή ικανοποίηση ή ικανοποίηση. Δεν μπορείτε να αγοράσετε μια καλύτερη ζωή στα μαγαζιά και δεν μπορείτε να καλύψετε τα αρνητικά συναισθήματα με φυσικά υπάρχοντα.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το πρόσωπο που ήμασταν. Αλλά στην τρέχουσα στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε και πώς θέλουμε να είμαστε και πώς θα αντιμετωπίσουμε το παρελθόν μας.

Πώς βοηθά η αποδοχή του παρελθόντος;

Η αποδοχή του παρελθόντος ευνοεί, αλλά και ως αποτέλεσμα, την αποσύνθεση. Με αυτό εννοώ ότι είναι μια διαδικασία που συμβαδίζει με την αφαίρεση των περιττών από τη ζωή σας και τη γνώση του τι πραγματικά θέλετε.

Το να αποδεχτείς το παρελθόν σου σε βοηθά να αφεθείς και το να φύγεις σε βοηθά να αποδεχτείς το παρελθόν σου.

Λοιπόν, ποιο έρχεται πρώτο;

Αυτά τα δύο πράγματα – η αποδοχή του εαυτού σας και η ζωή με αυτό που αγαπάτε αληθινά και όχι περισσότερο – περπατούν χέρι-χέρι. Μερικές φορές η αποδοχή του εαυτού οδηγεί τον δρόμο. Μερικές φορές ο επιπλέον χώρος στο σπίτι σας δίνει την ηρεμία που αναζητάτε.

Η αποσυμφόρηση δεν είναι απλώς μια διαδικασία να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα και μετά να συνεχίσεις τη μέρα σου. Έχει να κάνει με το να εγκαταλείψεις έργα, όνειρα, καλές και κακές ιδέες και συνήθειες που δεν σε εξυπηρέτησαν.

Καθώς αποδέχεστε τον εαυτό σας για αυτό ακριβώς που είστε, ελαττώματα και όλα, γίνεστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους. Αυτή δεν είναι μια διαδικασία από τη μια μέρα στην άλλη, και μερικές φορές είναι δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω. Αλλά η αλλαγή είναι δυνατή. Το να συγχωρείς τον εαυτό σου και να συγχωρείς τους άλλους μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Μερικές φορές ούτε καν κάτι που μπορείς να κάνεις. Αλλά όσο περισσότερο μπορείτε να συγχωρήσετε, ειδικά όταν πρόκειται για την κρίση του εαυτού σας, τόσο περισσότερη ικανοποίηση θα βρείτε μέσα σας.

Η εσωτερική ικανοποίηση οδηγεί σε εξωτερική ηρεμία και το εξωτερικό μας περιβάλλον είναι μια αντανάκλαση των εσωτερικών μας σκέψεων.

Δείτε τα συναισθηματικά σας πράγματα με διαφορετικό πρίσμα και μην φοβάστε να αφήσετε ό,τι δεν έχει πλέον θέση στο παρόν.

Καρφιτσώστε το και μοιραστείτε