Πόσο διαρκεί πραγματικά το μοσχαρίσιο ζέρκι;  * The Homesteading Hippy

Πόσο διαρκεί πραγματικά το μοσχαρίσιο ζέρκι; * The Homesteading Hippy

Oktober 6, 2022 0 Von admin

Είτε φτιάχνετε το δικό σας jerky είτε προτιμάτε να αγοράζετε από το τοπικό σας, θα θέλετε το jerky σας να διατηρήσει τη γεύση και τη συνοχή του. Jerky (αφυδατωμένο κρέας) που έχει παρασκευαστεί και αποθηκευτεί θα πρέπει να διαρκέσει καλά, αλλά το πιο σημαντικό ερώτημα είναι:

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει το μοσχαρίσιο jerky; Εάν το jerky σας έχει ωριμάσει σωστά (συνήθως ως μέρος του μαριναρίσματος), έχει αφυδατωθεί (αφαίρεση του υγρού από το κρέας) και έχει αποθηκευτεί (σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τη θερμότητα), θα πρέπει να διαρκέσει έως και δύο 2 χρόνια.

Αν φτιάξετε το δικό σας jerky, συνιστάται να το φάτε μέσα σε 2 μήνες. Εάν είναι κατασκευασμένο σωστά και σφραγιστεί με ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να διαρκέσει όσο αγοράζεται από το κατάστημα. Το jerky που παράγεται και συσκευάζεται στο εμπόριο μπορεί να διαρκέσει 1 – 2 χρόνια.

Πώς ξέρετε αν το Jerky σας είναι χαλασμένο;

Το χρώμα, η υφή και η μυρωδιά είναι όλα ενδείξεις για να σας πουν εάν εξακολουθείτε να είναι ασφαλές να καταναλώσετε το σπαστό σας. Φυσικά, θα πρέπει να ξέρετε πόσο σπασμωδική πρέπει να φαίνεται, να αισθάνεστε και να μυρίζετε, για να δώσετε στον εαυτό σας ένα σημείο αναφοράς.

Όσο πιο σκούρο γίνεται το κρέας τόσο πιο παλιό είναι. Η συνταγή για τη μαρινάδα μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του κρέατος ως ένα βαθμό, όπως και το πάχος του κρέατος.

Η γλυκιά σπασμωδική μαρινάδα δεν έχει ως αποτέλεσμα πολύ σκούρο σπαστό. Τα χοντρά κομμάτια κρέατος είναι πάντα πιο σκούρα από τα λεπτά φύλλα γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μαγειρευτεί – αφυδατωθεί.

Το jerky θα πρέπει να είναι εύκαμπτο – θα πρέπει να είναι εύκαμπτο. Καθώς μεγαλώνει, θα γίνει εύθραυστο και θα σπάσει αν είναι πολύ παλιό.

κάμψη σπασμωδικός
Το Jerky σας πρέπει να είναι ευέλικτο εάν το λυγίζετε – θα είναι ευέλικτο μόνο εάν είναι φρέσκο

Το jerky θα μπορούσε να αναπτύξει μια ξινή μυρωδιά, η οποία είναι η πιο προφανής ένδειξη ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Το σάπιο κρέας αναδύει μια άσχημη μυρωδιά πολύ πριν αρχίσει οτιδήποτε να βγάζει μούχλα. Δεν υπάρχει κανένα τεστ όπως το τεστ όσφρησης.

Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά σφραγισμένη πριν την αγοράσετε.

Αποθηκεύστε το Jerky σας για να το διατηρήσετε φρέσκο ​​για περισσότερο

Το Lean jerky διαρκεί πάντα πολύ περισσότερο από το fatty jerky – ειδικά τα κομμάτια με ορατό λίπος. Το λίπος διασπάται με διαφορετικό ρυθμό από το κρέας και δεν απορροφά καλά τους σκληρυντικούς παράγοντες. Το λίπος θα σαπίσει, και θα κάνει το κρέας να σπάσει και να σαπίσει μαζί του.

τσιπς biltong Νότιας Αφρικής σφραγισμένα με κενό
Λεπτά κομμάτια Lean Jerky που έχουν σφραγιστεί με ηλεκτρική σκούπα μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια

Πάντα να ψάχνετε για άπαχο σπαστό αν θέλετε να το αποθηκεύσετε. Αν σας αρέσει το λιπαρό jerky, πρέπει να το φυλάξετε στο ψυγείο και να το καταναλώσετε μέσα σε 1 – 2 εβδομάδες.

Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το jerky είναι να το συσκευάσετε με ηλεκτρική σκούπα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Αν έχετε κάνει πολλά jerky, μπορείτε να το χωρίσετε σε μικρότερες μερίδες, σφραγίζοντας με ηλεκτρική σκούπα κάθε πακέτο και παγώνοντας ό,τι δεν χρειάζεστε.

Αποθηκεύστε το Jerky σας στα κάτω ράφια στο ψυγείο στην αρχική του συσκευασία ή σε ένα δοχείο με προστασία από τον αέρα και την υγρασία

Η κατάψυξη των συσκευασιών που σφραγίζονται με κενό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κρεοπώλες αποθηκεύουν τα μπιτόνια που πουλάνε στα καταστήματά τους ή στέλνουν σε μεγαλύτερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Εάν αγοράζετε jerky, πωλείται συνήθως σε συσκευασία σφραγισμένη σε κενό. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη συσκευασία σφραγισμένη μέχρι να θέλετε να την καταναλώσετε.

Εάν φτιάχνετε το δικό σας jerky, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε ένα σφραγιστικό κενού τροφίμων και σε επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες κενού. Καθώς αφαιρείτε το τράνταγμα, ξανασφραγίστε το αμέσως. Μόλις σπάσει η σφράγιση, φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σπαστό σας φρέσκο ​​και νόστιμο. δεν είναι ο μόνος τρόπος να το αποθηκεύσετε αν θέλετε να διαρκέσει.

Τα στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο κατά την αποθήκευση του jerky είναι ο αέρας και η υγρασία.

Εάν το κρέας έχει ωριμάσει σωστά με αλάτι και έχει αφυδατωθεί σωστά, η υγρασία από μέσα δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα.

Η υγρασία από το εξωτερικό, θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα. Ενώ συνιστάται η αποθήκευση του jerky στο ψυγείο, θα πρέπει πάντα να φυλάσσεται σε δοχείο ή συσκευασία που κλείνει την υγρασία.

Εάν δεν στεγανοποιήσετε το σπαστό σας με ηλεκτρική σκούπα, ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε έναν απορροφητή Ο2 για να διατηρήσετε το σπαστό στεγνό.

απορροφητής οξυγόνου δίπλα στο μοσχαρίσιο κρέας
Η προσθήκη ενός απορροφητή οξυγόνου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το τρελό σας στεγνό και φρέσκο

Εάν παγώνετε σπασμωδικά, θα πρέπει πάντα να είναι συσκευασμένο σε κενό για να αποφευχθεί το έγκαυμα στην κατάψυξη.

Προφανώς, το να κάνεις σπασμωδικό συνεπάγεται την έκθεσή του σε θερμαινόμενο αέρα. Αν δεν υπήρχε το αλάτι στη διαδικασία ωρίμανσης, το κρέας απλώς θα μαγείρευε και μετά θα σάπιζε στον αέρα.

Μόλις το jerky σας είναι έτοιμο ή εάν αποθηκεύετε jerky που έχετε αγοράσει από το κατάστημα, αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε τη γεύση και να μην στεγνώσει πολύ.

Είναι απολύτως ασφαλές να αποθηκεύσετε το jerky σε ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι, εάν είναι ασφαλές από τον αέρα και την υγρασία. Και πάλι, ο ασφαλέστερος τρόπος είναι σε μια σακούλα σφραγισμένη με κενό. Πρέπει να προστατεύεται από τον αέρα και την υγρασία και είναι σημαντικό το κρέας να έχει ωριμάσει και αφυδατωθεί σωστά.

Η αποθήκευση του στο ψυγείο είναι εξαιρετική, το διατηρεί πιο φρέσκο ​​για περισσότερο, αλλά οι πρόγονοί μας δεν είχαν ψυγεία ή καταψύκτες. Βασίστηκαν στο αλάτι για να το θεραπεύσουν και στην κατάλληλη αφυδάτωση για να διατηρήσουν το κρέας τους και έθεσαν τις βάσεις για τη λαχταριστή αγαπημένη μας απόλαυση.

Εάν το φυλάτε σε ντουλάπι, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές στην οροφή πάνω από αυτό και ότι η συσκευασία δεν είναι ανοιχτή εκθέτοντας το κρέας σε υγρασία στο ντουλάπι. Βεβαιωθείτε ότι το jerky δεν βρίσκεται σε υγρασία ή κάτω από οποιοδήποτε υγρό που θα μπορούσε να στάξει πάνω του.

Εάν θέλετε το σπαστό σας στον πάγκο της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

Εάν θέλετε το σπαστό σας στον πάγκο της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε. Πρώτα και κύρια, βεβαιωθείτε ότι δεν ζείτε με κανένα έφηβο αγόρι! Τα έφηβα αγόρια θα έχουν εξαιρετικά δυσμενή επίδραση στη μακροπρόθεσμη αποθήκευση του jerky σας.

Εκτός από τα αστεία, πρέπει να είναι σε αεροστεγές δοχείο και να φυλάσσεται μακριά από συσκευές που παράγουν θερμότητα, όπως η κουζίνα, ο βραστήρας, ο φούρνος μικροκυμάτων, η τοστιέρα κ.λπ. όταν ανοίγετε το δοχείο και αφαιρείτε ένα κομμάτι.

Ακόμα κι αν είστε γρήγοροι, τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, καθώς και τα βακτήρια που κολλάνε στα χέρια μας, μπορούν να μολύνουν το σπασμωδικό αν υπάρχει υγρασία για να ενθαρρύνει την ανάπτυξή του.

μοσχαρίσιο κρέας σε αεροστεγές γυάλινο βάζο

Εάν αποθηκεύετε το Jerky σας στον πάγκο, βεβαιωθείτε ότι είναι σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τη σόμπα ή άλλα εργαλεία κουζίνας που παράγουν θερμότητα

Αν φτιάχνετε το δικό σας jerky και δεν το φυλάτε με ηλεκτρική σκούπα σε ψυγείο ή βαθιά κατάψυξη, θα πρέπει να το καταναλώσετε μέσα σε 2 – 3 μήνες.

Αποθηκεύω το δικό μου στη βαθιά κατάψυξη σε επανασφραγιζόμενη συσκευασία κενού και το μεταφέρω στο ψυγείο για να ξεπαγώσει και για να το διατηρήσω φρέσκο ​​μέχρι να το θελήσουμε – ή να το χρειαστούμε. Έχω μια κρυψώνα κάτω από ένα στρώμα λαχανικών στη βαθιά κατάψυξη που ήταν πάντα ασφαλής για έφηβους.

Εξοικονόμηση Jerky που είναι πολύ στεγνό

Εάν το σπαστό σας στεγνώσει πολύ, μπορείτε να το σώσετε προσθέτοντας / αντικαθιστώντας την υγρασία που χάνεται λόγω της αφυδάτωσης και του χρόνου (γνωστός και ως επανυδάτωση).

Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας υγρασία στο φούρνο μικροκυμάτων, μουλιάζοντάς το σε ζεστό νερό ή σούπα, σφραγίζοντας το σε ένα πακέτο με ένα λαχανικό και τοποθετώντας το στο ψυγείο ή τοποθετώντας το σε ένα μείγμα από τις ίδιες σάλτσες που χρησιμοποιήθηκαν για το μαρινάρισμα.

συμπέρασμα

Όταν αγοράζετε jerky, νιώστε το μέσα από τη συσκευασία για να δείτε αν είναι ευέλικτο. ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. ελέγξτε τη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σκισίματα στη συσκευασία. και πάντα να ψάχνεις για σταγονίδια υγρασίας.

Το jerky που έχει κατασκευαστεί και συσκευαστεί δεν πρέπει να έχει υγρασία και επομένως δεν πρέπει να ιδρώνει στη συσκευασία.

Θυμηθείτε τους εχθρούς του jerky:

  • Αέρας
  • Υγρασία
  • Θερμότητα
  • Λίπος
  • Εφηβοι

Είθε η δύναμη να είναι μαζί σας στην προσπάθειά σας να αποθηκεύσετε το σπαστό σας, όπου οι έφηβοι δεν θα σας δώσουν την ευκαιρία να καταλάβετε εάν η λύση αποθήκευσης σας λειτουργεί για 1 – 2 χρόνια.