Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του Pemmican; * The Homesteading Hippy

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Η συντήρηση των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας όταν ζείτε εκτός πλέγματος. εάν η προσφορά τροφής σας πάει άσχημα. πεινάς. Η σωστή αποθήκευση των διατηρημένων τροφίμων σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Η ακατάλληλη αποθήκευση μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση των τροφίμων. Ένας τέτοιος τρόπος για να διατηρήσετε τα τρόφιμα – ειδικά τα κρέατα – είναι να φτιάξετε pemmican. Είναι αρκετά εύκολο να γίνει και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο αποθήκευσης, αλλά…

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης pemmican; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο, να το τοποθετήσετε σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε σκοτεινό, στεγνό μέρος. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε το pemmican εάν το θέλετε παγωμένο, αλλά θα πρέπει να το ελέγχετε περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία πάνω του που θα το κάνει να χαλάσει.

Τι είναι το Pemmican και πώς παρασκευάζεται;

Το Pemmican είναι μια παλιά συνταγή των ιθαγενών της Αμερικής που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση κρέατος ή/και ψαριού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα μείγμα αποξηραμένου, κονιοποιημένου κρέατος, αποξηραμένων μούρων και στέατος (τεμένο λίπος). Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ ορεκτικό, το pemmican είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ με 133 θερμίδες ανά ουγγιά και εξακολουθεί να παρασκευάζεται σήμερα.

Παραδοσιακά, το pemmican παρασκευάζεται κόβοντας το άπαχο κρέας σε λωρίδες και στεγνώνοντάς το σε σιγανή φωτιά ή στον ήλιο – σήμερα θα χρησιμοποιούσατε αφυδατωτή – μέχρι το κρέας να γίνει σκληρό και εύθραυστο.

Το αποξηραμένο κρέας και τα μούρα στη συνέχεια αλέθονται σε λεπτή σκόνη και αναμειγνύονται με τετηγμένο λίπος (λίπος λίπους) και τυλίγονται σε πλαστική μεμβράνη (οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν σακούλες με ακατέργαστο δέρμα) και αφήνονται σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Το ωραίο με το pemmican είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη συνταγή για αυτό. Δεν υπάρχει δύσκολος και γρήγορος τρόπος για να το φτιάξετε, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε λίγο.

Τα αποξηραμένα μούρα είναι προαιρετικά, αλλά προσθέτουν περισσότερη γεύση σε ένα μάλλον ήπιο φαγητό. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει, βότανα και μανιτάρια σε σκόνη αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή φυστικοβούτυρο.

Διάρκεια ζωής και συνθήκες αποθήκευσης

Εάν είναι φτιαγμένο σωστά, το pemmican μπορεί να διαρκέσει για χρόνια – το μεγαλύτερο που μπόρεσα να βρω ήταν περίπου 50 χρόνια περίπου. Φυσικά, αν θέλετε να κρατήσει τόσο πολύ, πρέπει να το αποθηκεύσετε σωστά.

Κατά την αποθήκευση, το pemmican θα πρέπει να τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο, να σφραγίζεται σε πλαστική σακούλα και να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου σε σκοτεινό, ξηρό μέρος (δηλαδή σε κελάρι ή ντουλάπι).

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το pemmican στο ψυγείο αν το θέλετε παγωμένο, αλλά θα πρέπει να το ελέγχετε περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία πάνω του καθώς η υγρασία θα το κάνει να χαλάσει.

Άλλοι τρόποι αποθήκευσης Pemmican

Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι αποθήκευσης pemmican, όπως:

  • Τυλίγοντας το πεμίκαν σε χαρτί κρεοπωλείου και παγώνοντάς το.
  • Τοποθέτηση του pemmican σε σακούλες Ziploc και κατάψυξή του.
  • Η κονσερβοποίηση είναι επίσης μια επιλογή, αν και κάνει τη γεύση του pemmic απαίσια.
  • Η ταφή του πεμμίκαν σε μπάλες τυλιγμένες με δέρμα σε σάκους ακατέργαστου δέρματος γεμάτες με λίπος – έτσι γινόταν από τις ιθαγενείς αμερικανικές φυλές πριν από την εποχή των ψυγείων.
  • Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα σκεύος, καλυμμένο με λιωμένο λίπος με ένα κάλυμμα από πάνω. Αποθηκεύστε το σκεύος του pemmican σε ένα κελάρι.

συμπέρασμα

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε:

  • Το Pemmican είναι μια παλιά μέθοδος των ιθαγενών της Αμερικής για τη συντήρηση κρέατος και ψαριών.
  • Το Pemmican παρασκευάζεται ανακατεύοντας το κρέας σε σκόνη και τα φρούτα με το λίπος και το αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το pemmican είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε σκοτεινό, ξηρό μέρος.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να το βρήκατε κατατοπιστικό. Όπως πάντα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που διαβάσατε και θα σας δω στο επόμενο! Προσέξτε και μείνετε ασφαλείς!