Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης καλαμποκάλευρου * The Homesteading Hippy

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης καλαμποκάλευρου * The Homesteading Hippy

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Ξέρω ότι έχω πετάξει πολύ καλαμποκάλευρο στα νεαρά και χαζά μου χρόνια. Έχω σπαταλήσει πολλά! Αλλά το καλαμποκάλευρο που έχω πετάξει δεν οφειλόταν ποτέ σε ημερομηνίες λήξης, ήταν πάντα λόγω των αλευροφόρων.

Εάν φυλάσσεται στις σωστές συνθήκες, το καλαμποκάλευρο σας μπορεί να παραμείνει φρέσκο ​​για περισσότερα από 10 χρόνια! Ναι, καλά διαβάσατε, πάνω από 10 χρόνια! Για να αποθηκεύσετε σωστά το καλαμποκάλευρο, πρέπει να κατανοήσετε τις συνθήκες που επηρεάζουν τη φρεσκάδα του καλαμποκάλευρου. Αυτό σημαίνει έκθεση σε οξυγόνο, θερμοκρασία, συσκευασία και φως.

1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο σε μεζούρα
Παγώνω το καλαμποκάλευρο μου σε συσκευασίες του 1 φλιτζανιού (250 ml), βρίσκω ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι για τον σύζυγό μου, τον γιο μου και εμένα

Στη Νότια Αφρική ονομάζουμε καλαμποκάλευρο Καλαμποκάλευρο. Είναι δυστυχώς το μόνο φαγητό που έχουν πολλοί από τους φτωχούς μας ανθρώπους, καθώς είναι φθηνό και πολύ χορταστικό.

Οι Αφρικανοί το κάνουν χοντρό με το μπράι τους (μπάρμπεκιου) με μια σάλτσα από ντομάτες και κρεμμύδια, πολλοί Νοτιοαφρικανοί τρώνε καλαμποκάλευρο σε σκληρά κομμάτια (συχνά που έμεινε από το μπράι το προηγούμενο βράδυ) ή αλείφουν με ζάχαρη και γάλα για πρωινό.

Το χρησιμοποιούμε ως επικάλυψη για τηγανητά φαγητά όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι, και συχνά είναι συστατικό σε αλμυρά αρτοσκευάσματα.

Σκληρό κουάκερ
Αυτό το ονομάζουμε Σκληρό κουάκερείναι καλαμποκάλευρο που μαγειρεύεται περισσότερο από το κουάκερ και μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό με γάλα και ζάχαρη, ή με ένα μείγμα από ψιλοκομμένα και τηγανητά κρεμμύδια και ντομάτες ή με το μείγμα ντομάτας και κρεμμυδιού που σερβίρεται με κρέας

Στις περισσότερες χώρες, το καλαμποκάλευρο σερβίρεται ως λείος, ελαφριάς υφής χυλός.

μαλακός χυλός
Στη Νότια Αφρική, το ονομάζουμε αυτό Μαλακός χυλόςείναι ένα μαλακό, κρεμώδες κουάκερ που σερβίρεται με γάλα, ζάχαρη και μια κούκλα σπιτικό βούτυρο

Οι επωνυμίες μας ποικίλλουν από Mieliemeel (Afrikaans) έως Iwisa ή Umbila (Ζουλού) έως Umgubo Womona (Xhosa) έως Poone (South Sotho) – τώρα έχω προσθέσει στο νοτιοαφρικανικό λεξιλόγιό σας. Εάν είστε Ιρλανδοί, θα το γνωρίζετε ως Min Choirce – τώρα ξέρετε. 😊

κουτί κορν φλάουρ και κουτί καλαμποκάλευρο
Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το κορν φλάουρ (Mazina) και το καλαμποκάλευρο είναι το ίδιο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο

Το καλαμποκάλευρο είναι πολύ πιο πιάτο από το άνθος αραβοσίτου, αυτό σημαίνει ότι το καλαμποκάλευρο έχει λιγότερη έκθεση στο φως και το οξυγόνο, επομένως του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το καλαμποκάλευρο έχει αλεσθεί για πολύ περισσότερο και επομένως χαλάει πιο γρήγορα, είναι σκόνη ενώ το καλαμποκάλευρο έχει υφή φαγητού. Το κορν φλάουρ κάνει πιο απαλό κουάκερ αλλά δεν έχει τη θρεπτική αξία του καλαμποκάλευρου

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε με τις συνθήκες που θα αρέσει στο καλαμποκάλευρο σας και τι όχι.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του καλαμποκάλευρου;

Εάν ελέγξετε την καλύτερη προγενέστερη ημερομηνία κατά την αγορά σας, θα δείτε ότι it έχει διάρκεια ζωής από 6 έως 12 μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την καλύτερη πριν την ημερομηνία, ώστε να μην αγοράζετε το προϊόν όταν είναι κοντά στην καλύτερη προγενέστερη ημερομηνία.

Αυτή η διάρκεια ζωής υπολογίζεται σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να φυλάσσεται το καλαμποκάλευρο σας;

Ιδανικά, θα πρέπει να καταψύξετε το καλαμποκάλευρο σας στους 0 βαθμούς Φαρενάιτ (-17 Κελσίου).

Διατηρώντας το κατεψυγμένο σε ένα αεροστεγές και στεγανό δοχείο θα διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά, θα το προστατεύσει από τους αλευροσκούληκες και θα σταματήσει τη χαλάρωση του λαδιού, κάτι που θα εμποδίσει το καλαμποκάλευρο να ταγγίσει. Θα διαρκέσει περισσότερα από 10 χρόνια εάν καταψυχθεί.

Προσοχή στο καλαμποκάλευρο όταν το βγάζετε από την κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στα πακέτα προκαλώντας την αλλοίωση του λαδιού. Είναι καλύτερα να καταψύξετε μεμονωμένες ποσότητες που θα χρησιμοποιηθούν όλες ταυτόχρονα όταν αφαιρεθούν από τη βαθιά κατάψυξη.

Εάν δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε το καλαμποκάλευρο σας κατεψυγμένο ή εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίγο και δεν θέλετε να καταψύξετε το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας στους 32 έως 40 βαθμούς Φαρενάιτ (0 έως 4 Κελσίου) με σχετική υγρασία 55 έως 65 τοις εκατό. Θα πρέπει ακόμα να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές και στεγανό δοχείο.

Μην το αποθηκεύετε σε δοχείο που είναι διαφανές, κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο θα το εκθέτετε στο φως, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής του. Αποθηκευμένο στο ψυγείο, το καλαμποκάλευρο σας θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο.

Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το καλαμποκάλευρο είναι να το χωρίσετε σε συσκευασίες του 1 φλιτζάνι και να το αποθηκεύσετε σε συσκευασίες κενού στην κατάψυξη. Όπως χρειάζεται, βγάζω ένα πακέτο που μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ μόνο ό,τι χρειάζομαι και αφήνω το υπόλοιπο στο ψυγείο ή ξαναπαγώνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ψυγείο ή καταψύκτη, δεν είστε καταδικασμένοι! Αποθηκεύστε το καλαμποκάλευρο σας σε ένα αεροστεγές, στεγανό, σκουρόχρωμο δοχείο και αποθηκεύστε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι ή ένα σκοτεινό ντουλάπι και χρησιμοποιήστε το όσο το δυνατόν συντομότερα, μην προσθέτετε νέο καλαμποκάλευρο στο δοχείο όσο υπάρχουν υπολείμματα στο δοχείο.

Το χαλασμένο λάδι στο παλιό καλαμποκάλευρο θα κάνει το νέο καλαμποκάλευρο να χαλάσει. Πλύνετε και στεγνώστε το δοχείο σωστά μεταξύ των χρήσεων. Αγοράστε μικρότερα σακουλάκια καλαμποκάλευρου για να εξασφαλίσετε φρέσκο ​​καλαμποκάλευρο για κάθε χρήση.

Τι προκαλεί το καλαμποκάλευρο να χαλάσει;

Το καλαμποκάλευρο χαλάει λόγω της έκθεσης σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα. Το λάδι αλλοιώνεται με αποτέλεσμα το καλαμποκάλευρο να χαλάσει. Θα έχει άσχημη γεύση, θα μυρίζει άσχημα, θα αναπτύξει μούχλα και θα προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για τα έντομα που μπορούν να καλέσουν σπίτι τους.

Η έκθεση στο φως θα επιταχύνει τη διάσπαση του λαδιού και συνεπώς του καλαμποκάλευρου. Βασικά, δεν θέλετε να επιτρέψετε την υγρασία ή την έκθεση στο οξυγόνο.

Ο λόγος που το καλαμποκάλευρο δεν χαλάει τόσο εύκολα όσο το αραβοσιτέλαιο είναι ότι το αραβοσιτάλευρο αλέθεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθιστώντας το πιο λεπτό, αυτή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, εκθέτοντας το καλαμπόκι στο οξυγόνο για περισσότερο από το καλαμποκάλευρο.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξετε είναι ότι συχνά, το καλαμποκάλευρο συσκευάζεται με έντομα, αυγά ή προνύμφες.

Οι πωλητές δεν σκοπεύουν αυτό, τα σφάλματα απλώς φτάνουν στο γεύμα πριν πουληθεί. Όταν ανοίγετε τη συσκευασία σας, κοιτάξτε προσεκτικά το καλαμποκάλευρο για να δείτε εάν μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν ανεπιθύμητες πρωτεΐνες (ζωρίκια) πριν το αποθηκεύσετε.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το καλαμποκάλευρο μου είναι απενεργοποιημένο;

Ο έλεγχος του καλαμποκάλευρου σας είναι μια σχετικά εύκολη δουλειά. Μπορείτε να ελέγξετε πρώτα την καλύτερη ημερομηνία πριν ή την ημερομηνία που την τοποθετήσατε στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας.

Τότε μπορείς να το μυρίσεις. Τα έλαια που κάνουν το καλαμποκάλευρο να διασπάται αφήνουν μια ταγγισμένη μυρωδιά. Πιστέψτε με όταν το λέω, θα το καταλάβετε όταν το μυρίσετε!

Η υφή του καλαμποκάλευρου σας θα πρέπει να είναι εντελώς ανάγλυφη, όχι ένα συμπαγές κομμάτι ή μια εύπλαστη ζύμη σαν σφαίρα. Θα πρέπει να μπορείτε να το χύνετε εύκολα.

Το καλαμποκάλευρο που έχει χαλάσει συχνά έχει μούχλα επάνω του. Αν έχει μούχλα ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ! Μπορεί να περιέχει βακτήρια αλλαντίασης.

Τέλος, αναζητήστε σφάλματα. Για ορισμένες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, τα ζωύφια είναι βασική πηγή πρωτεΐνης, δεν νοιάζονται για τα ζωύφια στο καλαμποκάλευρο τους. Δεν ζω σε τέτοια κοινότητα. ΔΕΝ τρώω ζωύφια!

Τι μπορώ να κάνω για να διατηρήσω το καλαμποκάλευρο φρέσκο ​​όταν φυλάσσεται στο ντουλάπι μου;

Εάν έχετε ένα στεγνό, σκοτεινό ντουλάπι έχετε μια καλή αρχή. Αποθηκεύστε το καλαμποκάλευρο σας σε ένα σκούρο, αεροστεγές και στεγανό δοχείο.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο σας φρέσκο ​​για έως και 10 χρόνια εάν χρησιμοποιείτε απορροφητή οξυγόνου ή σακούλα κενού.

Η ποιότητα του καλαμποκάλευρου εξαρτάται από τις συνθήκες αποθήκευσης, το καλύτερο πριν την ημερομηνία και το είδος του καλαμποκάλευρου.

Τι να ψάξετε για τον τύπο καλαμποκάλευρου

Όταν αγοράζετε καλαμποκάλευρο, θα δείτε στη συσκευασία αν είναι βιδωμένο ή χωρίς βίδες.

Το βιδωμένο καλαμποκάλευρο αλέθεται και στη συνέχεια περνά από ένα κόσκινο για να αφαιρεθούν τα κομμάτια της γάστρας και τα φύτρα που περιέχουν τα έλαια στο καλαμποκάλευρο. Το βιδωμένο καλαμποκάλευρο διαρκεί περισσότερο από το μη βιδωμένο καλαμποκάλευρο επειδή έχει λιγότερο λάδι να χαλάσει.

Το μη βιδωμένο καλαμποκάλευρο περιέχει φλοιό και φύτρο. Η περιεκτικότητα σε λάδι είναι υψηλή και, επομένως, το καλαμποκάλευρο είναι πιο επιρρεπές να αλλοιωθεί εάν δεν αποθηκευτεί σωστά.

Ωστόσο, το λάδι στο μη βιδωμένο καλαμποκάλευρο κάνει το καλαμποκάλευρο πιο θρεπτικό. Αν αγοράζονται σε μικρότερες ποσότητες που θα χρησιμοποιηθούν γρήγορα, το ξεβιδωμένο θα είναι πιο γευστικό και πιο υγιεινό.

Πώς μπαίνει ο παράγοντας λεπτότητας λείανσης στη διάρκεια ζωής;

Η λεπτότητα του αλέσματος επηρεάζει τον σκοπό του καλαμποκιού και τη διάρκεια ζωής του. Όσο πιο λεπτό είναι το άλεσμα τόσο πιο επιρρεπές είναι να χαλάσει το προϊόν.

Τα ολόκληρα κουκούτσια καλαμποκιού έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το καλαμποκάλευρο. Αυτό συμβαίνει επειδή καθώς το καλαμπόκι αλέθεται, η διάρκεια της διαδικασίας άλεσης εκθέτει το χρονικό διάστημα που το καλαμπόκι εκτίθεται σε οξυγόνο. Όσο πιο λεπτό είναι το άλεσμα τόσο πιο πιθανό είναι να χαλάσει.

Πόσο καιρό κάθε μέθοδος διατηρεί φρέσκο ​​το καλαμποκάλευρο σας;

  • Εάν φυλάσσεται σε ανοιχτό πακέτο σε δροσερό, στεγνό ντουλάπι, το καλαμποκάλευρο σας μπορεί να διαρκέσει 12 μήνες.
  • Εάν φυλάσσεται σε αεροστεγές, στεγανό, σκοτεινό δοχείο σε δροσερό, στεγνό ντουλάπι, το καλαμποκάλευρο σας θα διαρκέσει 1 – 2 χρόνια
  • Εάν φυλάσσεται σε δροσερό, στεγνό, σκοτεινό ντουλάπι με απορροφητές οξυγόνου, το καλαμποκάλευρο σας μπορεί να διαρκέσει 5 – 10+ χρόνια.
  • Εάν φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές, σκοτεινό δοχείο, στεγανό στην υγρασία, το καλαμποκάλευρο σας θα διαρκέσει 18 έως 24 μήνες.
καλαμποκάλευρο σε σακούλα με φερμουάρ μέσα στο δοχείο για σκεύη
Καταψύξτε, ψύξτε ή αποθηκεύστε σε δοχείο που δεν επιτρέπει στο φως, την υγρασία και τον αέρα να επηρεάζουν τη μακροζωία του καλαμποκάλευρου

Εάν καταψυχθεί σε αεροστεγές, στεγανό στην υγρασία, δοχείο, σακούλα με φερμουάρ ή σακούλα με κενό, το καλαμποκάλευρο σας θα διαρκέσει 3 έως 5 χρόνια. Εάν η θερμοκρασία παραμείνει σταθερή στους 0 βαθμούς Φαρενάιτ, θα διαρκέσει 10 χρόνια ή περισσότερο.

καλαμποκάλευρο σε κανάτα μέτρησης δίπλα σε σφραγιστικό κενού
Η σφράγιση με κενό αέρος των υγρών κόκκων διασφαλίζει ότι το λάδι στο καλαμποκάλευρο δεν εκτίθεται στο οξυγόνο και επομένως διαρκεί περισσότερο

Κίνδυνος χρήσης καλαμποκάλευρου και απορροφητών οξυγόνου

Το καλαμποκάλευρο περιέχει λάδι. Το μόνο βακτήριο που δεν χρειάζεται οξυγόνο για να ευδοκιμήσει είναι η αλλαντίαση. Το μόνο που χρειάζεται η αλλαντίαση για να αναπτυχθεί είναι υγρασία.

Οι απορροφητές οξυγόνου είναι αποτελεσματικοί στη χρήση σε ξηρά τρόφιμα αλλά όχι σε υγρά τρόφιμα. Λόγω του λαδιού στο καλαμποκάλευρο, ταξινομείται ως υγρή τροφή.

Για να προστατέψετε το καλαμποκάλευρο σας από την αλλαντίαση, κρατήστε το κλειστό μέχρι την επόμενη μέρα με χαμηλή υγρασία και στη συνέχεια συσκευάστε το.

Μπορείτε επίσης να το αφήσετε σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στη χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσει καλά το καλαμποκάλευρο. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (σε σκοτεινό περιβάλλον) και το συσκευάζουμε όταν κρυώσει.

Θεωρώ ότι το να το αφήνεις στο φούρνο όταν ο φούρνος είναι απενεργοποιημένο είναι πολύ αποτελεσματικό στη διαδικασία ψύξης καθώς το περιβάλλον είναι σκοτεινό, αλλά αφήνεις την πόρτα ανοιχτή μια ρωγμή όταν ο φούρνος είναι αναμμένος και όταν κρυώνει για να αποτρέψεις τη συσσώρευση υγρασίας.

Μην αποθηκεύετε το καλαμποκάλευρο κοντά σε πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, βραστήρα ή άλλα αντικείμενα που παράγουν θερμότητα και συμπύκνωση.

συμπέρασμα

Ο αέρας (οξυγόνο) και η υγρασία είναι οι χειρότεροι εχθροί του καλαμποκάλευρου. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο σας είναι αεροστεγές, εάν χρησιμοποιείτε τσάντα με φερμουάρ, κλείστε το φερμουάρ μέχρι το σημείο, αφήνοντας μόνο μια μικρή τρύπα και, στη συνέχεια, πιέστε όλο τον αέρα έξω πριν κλείσετε τελείως τη σακούλα.

Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε καλαμποκάλευρο είναι να σφραγίσετε μικρές μερίδες με ηλεκτρική σκούπα και να τις καταψύξετε, βγάζοντας μόνο ό,τι χρειάζεστε για τη συνταγή σας.

vaccum καλαμποκάλευρου συσκευασμένο με συσκευή συσκευασίας κενού Bennett Read
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έζησα ποτέ χωρίς την ηλεκτρική μου σκούπα, όταν καταψύχω ή αποθηκεύω καλαμποκάλευρο, η αφαίρεση του αέρα είναι ύψιστης σημασίας

Όταν αγοράζετε καλαμποκάλευρο, θα πρέπει να ελέγξετε τρία πράγματα στη συσκευασία:

  1. Ελέγξτε το καλύτερο πριν από την ημερομηνία, αγοράστε καλαμποκάλευρο που δεν είναι κοντά στο καλύτερο πριν από την ημερομηνία.
  2. Ελέγξτε αν είναι βιδωμένο ή χωρίς βίδες, το βιδωμένο διαρκεί περισσότερο, αλλά το χωρίς βίδες είναι πιο θρεπτικό.
  3. Ελέγξτε την περιεκτικότητα σε λιπαρά, όσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λίπος, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το καλαμποκάλευρο σας.
πίνακας πληροφοριών διατροφής καλαμποκάλευρου
Ελέγξτε την περιεκτικότητα σε λιπαρά στη συσκευασία, όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά τόσο πιο θρεπτικό είναι το καλαμποκάλευρο
καρφίτσα αποθήκευσης καλαμποκάλευρου