Ο απόλυτος οδηγός: Πώς να αποκαταστήσετε το σπίτι σας

Januar 15, 2019 0 Von admin

Αυτός είναι ο απόλυτος, all-in-one οδηγός μου για το πώς να ξεφορτώσετε το σπίτι σας. Βασίζομαι σε αρκετές από τις άλλες αναρτήσεις των ιστολογίων μου εδώ (όλες συνδέονται στο κείμενο), καθώς και στη διαδικασία που διδάσκω στο Μαθήματα Declutter. Ακολουθήστε το βήμα-βήμα και ξεφορτωθείτε το χάος για να δημιουργήσετε ένα σπίτι που είναι εύκολο στη λειτουργία και απλό στον καθαρισμό!

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών – εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά, λαμβάνω μια μικρή χρέωση παραπομπής χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ x

Βήμα 1 – γιατί να αποφορτίζετε το σπίτι σας;

Έχετε ένα καλό «γιατί» πίσω από το κίνητρό σας να ξεφορτωθείτε. Η αποσυμφόρηση δεν είναι πάντα εύκολη, μπορεί να είναι συναισθηματική και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να αντιστρέψετε την κατάσταση στην οποία έχετε βρεθεί. Εάν μπορείτε να συνοψίσετε ένα «γιατί» που σημαίνει πολλά για εσάς, τότε μπορείτε να το υπενθυμίσετε στον εαυτό σας αυτό Γιατί όταν η απορρόφηση του σπιτιού σας γίνεται δύσκολη και νιώθετε ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε.

Η εκπαίδευση του εαυτού σας σχετικά με τη ζημιά που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση στο περιβάλλον και για τις επιπτώσεις της ακαταστασίας στην υγεία και την ευημερία μας μπορεί να προσφέρει μια τεράστια αλλαγή νοοτροπίας που μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την ακαταστασία μετά την ακαταστασία. Προτείνω δύο εξαιρετικά βιβλία για αυτό:

Αρκετά: Απαλλαγή από τον κόσμο της υπερβολήςκαι
Πνιγμός: Ζώντας περισσότερα με λιγότερα

ΒΗΜΑ 2 – ακαταστασία ή συσσώρευση;

Αξιολογήστε πόσο μεγάλη είναι η δουλειά. Μπορείτε πραγματικά να το κάνετε μόνοι σας; Είναι η αποθησαύρισή σας κάτι περισσότερο από ένα απλό χάος και περισσότερο ένα συναισθηματικό ζήτημα; Εάν τα πράγματα στο σπίτι είναι πραγματικά σοβαρά, μπορεί να χρειαστείτε κάποια εξωτερική βοήθεια για να ξεκινήσετε.

Βήμα 3 – αποσυμπιέστε τα εύκολα πράγματα

Ξεφορτωθείτε πρώτα τα εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μαζεύετε όλα τα σκουπίδια, τα σπασμένα πράγματα, την ανακύκλωση και όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σας».εννοούσε να„κάντε κάτι. Αυτές είναι εύκολες νίκες και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης νωρίς στο παιχνίδι.

ΒΗΜΑ 4 – αποσυμπιέστε μικρές περιοχές κάθε φορά

Ξεκινήστε από μικρό. Επιλέξτε έναν μεμονωμένο τομέα (μην το κάνετε συναισθηματικό σωρό πράγματα διαφορετικά θα σας πάρει για πάντα για να κάνετε αυτό το βήμα). Θα κατακλύσετε αυτήν την ενιαία περιοχή προς ολοκλήρωση.

Βήμα 5 – Ο πρώτος γύρος (αποσυμπίεση με διαδικασία)

Η αποσυμφόρηση είναι ευκολότερη αν ακολουθήσετε μια διαδικασία:

 1. Αποφασίστε για το σκοπό της περιοχής
 2. Αφαιρέστε τα πάντα
 3. Βάλτε πίσω ό,τι ταιριάζει στο σκοπό (αν μπορείτε να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε σε αυτό το σημείο, υπέροχο!)
 4. Βρείτε ένα σπίτι για όλα τα άλλα (αν μπορείτε να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε σε αυτό το σημείο, υπέροχο!)

ΒΗΜΑ 6 – Διατήρηση όπως με like

Όταν αποφασίζετε για έναν σκοπό για έναν χώρο, γίνεται πιο εύκολο να διατηρήσετε παρόμοια πράγματα μαζί. Το να κρατάς like με like έχει πολλά πλεονεκτήματα και έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο οργανωμένο σπίτι (ακόμα και όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει όσο θα ήθελες). Συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο της Marie Kondo Η μαγεία που αλλάζει τη ζωή της τακτοποίησης για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και ως εμπνευσμένο κείμενο. Λατρεύω το ιδιόρρυθμο στυλ της και η σύστασή της να διατηρείς πράγματα που προκαλούν χαρά είναι ένας πραγματικά θετικός τρόπος να αξιολογήσεις τι είναι σημαντικό για σένα.

ΒΗΜΑ 7 – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία σε όλο το δωμάτιο. Και μετά σε όλο το σπίτι. Εάν αφιερώνετε πέντε λεπτά την ημέρα σε αυτό, ακόμη και το πιο πολυάσχολο άτομο μπορεί να κάνει πρόοδο με την πάροδο του χρόνου. Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 έως ότου ολοκληρώσετε αυτό που αποκαλώ «πρώτο γύρο» αποστράγγισης στο σπίτι σας. Όταν φτάσετε στο τέλος του πρώτου γύρου, το σπίτι σας θα είναι πολύ πιο οργανωμένο από ό,τι ήταν στην αρχή, ακόμα κι αν πρέπει ακόμα να αφήσετε πολλά υπάρχοντα.

ΒΗΜΑ 8 – Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

Αφού κοιτάξετε κάθε χώρο του σπιτιού σας, όπως περιγράφεται παραπάνω, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο. Είστε πλέον πιο έμπειροι με τη διαδικασία απορρόφησης και εδώ λαμβάνει χώρα η βαθιά, μεταμορφωτική απορρόφηση του σπιτιού σας. Ξεκινήστε ξανά όπως στο βήμα 4, αλλά αυτή τη φορά αφιερώστε χρόνο για να κάνετε πραγματικά τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 1. Τι είδους άτομο θέλω να είμαι;
 2. Τι είδους άνθρωπος είμαι;
 3. Αυτό με βοηθάει να μετακινηθώ από το σημείο που βρίσκομαι στο σημείο που θέλω να είμαι;

Η πλήρης, βάναυση ειλικρίνεια σε αυτό το σημείο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν κρέμεστε από πράγματα για τους ακόλουθους λόγους:

 1. Δείχνει στους άλλους πώς είναι η προσωπικότητά μου (Διευκρίνιση: δεν είναι να κατέχεις βιβλία που σε κάνει λογιούχο, είναι να διαβάζεις βιβλία. Δεν χρειάζεται να έχεις ούτε ένα βιβλίο για να είσαι καλά διαβασμένος ή καλά μορφωμένος άνθρωπος. Αλλά αν έχεις βιβλία επειδή θέλεις να αποδείξεις στους άλλους ότι είστε καλά διαβασμένοι, τότε επιδεικνύετε την προσωπικότητά σας μέσα από τα υπάρχοντά σας. Δεν μπορείτε να εκπροσωπήσετε ολόκληρη την προσωπικότητά σας μέσω των πραγμάτων σας και το πιο σημαντικό – δεν χρειάζεται.
 2. Ξόδεψα πάρα πολλά για να το ξεφορτωθώ
 3. Κάποιος μου το έδωσε και πρέπει να το κρατήσω
 4. Το έχω αυτό γιατί με κάνει να νιώθω πιο σημαντικός/ελκυστικός/ευφυής/μοδάτης (Διευκρίνιση: δεν είναι το να κατέχεις πράγματα που σε κάνει τίποτα από αυτά. Μπορείς να είσαι έξυπνος και να μην έχεις τίποτα και να είσαι ελκυστικός σε έναν κάδο κάδου. δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να αποδείξεις την αξία σου).

Η αποδοχή του εαυτού και η αυτογνωσία είναι το κλειδί για να αφήσετε αυτό που δεν χρειάζεστε.

Εάν κολλάτε πραγματικά στην απορρόφηση, χρησιμοποιώ μερικές μεθόδους για να σας βοηθήσω να συνεχίσετε ξανά – αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες με συναισθηματικά αντικείμενα.

βήμα 9 – ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΟ

Η απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει άβολα συναισθήματα ευαλωτότητας και ανασφάλειας. Το ονομάζω αυτό το κενό και μιλάω για το πώς το βίωσα στο ταξίδι μου εδώ. Προσοχή σε αυτά τα συναισθήματα γιατί μπορεί να σας οδηγήσουν αμέσως πίσω στα καταστήματα για να αγοράσετε περισσότερα.

ΒΗΜΑ 10 – Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Το να έχετε ένα σχέδιο για να βγάλετε πράγματα από το σπίτι σας είναι εξίσου σημαντικό με το να τα τακτοποιήσετε εξαρχής. Χρησιμοποιήστε φιλανθρωπικά καταστήματα, ανακύκλωση υφασμάτων, τράπεζες βιβλίων και οποιαδήποτε άλλη μορφή επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης μπορείτε. Προσπαθήστε να μην αυξήσετε το βάρος στη γη πετώντας πράγματα. Μερικές φορές είναι αναπόφευκτο και δημιουργούμε σκουπίδια, αλλά αν βρούμε εναλλακτικά σπίτια για αυτά που δεν χρειαζόμαστε, σώζουμε κάποιον άλλο από την αγορά νέων και εξαντλητικών πόρων περισσότερο από ό,τι μπορούν να αντικατασταθούν στον πλανήτη μας.

ΒΗΜΑ 11 – καλλιεργήστε μια συνήθεια απορρόφησης

Η αποσύνθεση δεν είναι ένας στόχος που γίνεται μία φορά. Μόλις περάσετε από το σπίτι σας (και πιθανώς προτού καν περιηγηθείτε στο σπίτι μια φορά), θα βρείτε περισσότερα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Το Decluttering είναι μια δεξιότητα ζωής που αξίζει να αποκτήσετε. Είναι μια συνήθεια που γίνεται πιο εύκολη με την εξάσκηση.

Μόλις ολοκληρώσετε τη μεγαλύτερη ακαταστασία – αυτή που διαμορφώνει το σπίτι σας, ίσως ρίξτε μια ματιά στη βιωσιμότητα και τη μείωση των απορριμμάτων, προκειμένου να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στη γη.


Το να αποκαταστήσετε ολόκληρο το σπίτι σας δεν είναι εύκολη ή μικρή δουλειά. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή, ανθεκτικότητα και ένα βαθμό συναισθηματικής ειλικρίνειας. Τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο στην πολυάσχολη σύγχρονη ζωή μας. Ωστόσο, εάν μπορείτε να θέσετε την αποσυμφόρηση ως προτεραιότητα, μπορεί να κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη. Για να μην αναφέρουμε ότι σας δίνει τον χώρο, τον χρόνο και την ελευθερία να εστιάσετε σε στόχους που μπορεί πάντα να πιστεύατε ότι ήταν απρόσιτοι.

Μπορείς να το κάνεις!

καρφιτσώστε το και κοινοποιήστε το

Ο απόλυτος οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς ακριβώς να αποφορτίσετε το σπίτι σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο που αγαπάτε.
Ο απόλυτος οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να αποφορτίσετε το σπίτι σας. Αν θέλετε να αποφορτιστείτε και να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο σπίτι, ξεκινήστε εδώ.