Η σύγχρονη ζωή είναι πολύ απασχολημένη

Η σύγχρονη ζωή είναι πολύ απασχολημένη

März 15, 2019 0 Von admin

Απλοποιώ τα πράγματα στη ζωή μου –και στο σπίτι μου– εδώ και πολύ καιρό. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, είχα την ιδέα ότι θα εξελιχθώ από θησαυριστής που ήταν πολύ απασχολημένος για να πετύχει οτιδήποτε, σε κάποιον σε μινιμαλιστική νιρβάνα. Θα είχα μόνο ό,τι χρειαζόμουν ή αγαπούσα, θα περνούσα σχεδόν καθόλου χρόνο φροντίζοντας το σπίτι ή ασχολούμαι με τον διαχειριστή της ζωής και θα είχα τον χρόνο και την εστίαση να επιδιώξω τα πράγματα που αγαπούσα πραγματικά (όπως το να γράφω).

Γρήγορα μπροστά στο σήμερα. Είμαι κάτοχος ενός μέτριου αριθμού πραγμάτων και ζω σε ένα μικρό σπίτι. Αλλά η ζωή είναι ακόμα τόσο απασχολημένη όσο ποτέ. Αν όχι περισσότερο. Και η μινιμαλιστική νιρβάνα που νόμιζα ότι θα ζούσα μέχρι τώρα; Δεν φαίνεται πουθενά.

Εκτιμώ ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι είμαι μαμά τριών παιδιών. Τρία μικρά παιδιά απαιτούν τεράστιο χρόνο κάθε μέρα (και μερικές φορές τη νύχτα). Αλλά πέρα ​​από αυτό, υπάρχει ακόμα πολλή «ζωή» να ασχοληθεί κανείς. Η πραγματική πράξη του να υπάρχεις και να είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου ισοδυναμεί με ένα τεράστιο ποσό διαχειριστή. Λογαριασμοί, ασφάλειες, ψώνια, μαγείρεμα, email, δουλειά. Στη συνέχεια, προσθέστε πράγματα όπως να δείτε την οικογένεια και τους φίλους, τα χόμπι, την άσκηση και τις δραστηριότητες. Όλα αυτά τα πράγματα είναι μέρος οποιασδήποτε ζωής –ακόμη και μινιμαλιστικής– αλλά καταλαμβάνουν ένα τεράστιο ποσοστό χρόνου.

Το Decluttering δεν λύνει αυτό που περιμένετε

Μάλιστα, τόσο πολύ, που παρόλο που πίστευα ότι μέχρι τώρα θα ήμουν απόλυτα ήρεμος και θα έλεγχα τα πάντα, εγώ ακόμη έχω μέρες που ξεχνάω το φανταχτερό παιδικό φόρεμα, παραλίγο να χάσω ένα πάρτι, να ξεχάσω ένα σημαντικό email εργασίας ή ακόμα και να αφήσω να ανανεωθεί μια συνδρομή που ήθελα να ακυρώσω.

Στην πραγματικότητα, μόλις την άλλη μέρα πέρασα λίγο χρόνο στον επάνω όροφο με την κόρη μου να τακτοποιώ τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία. Όταν κατέβηκα κάτω, φαινόταν σαν να είχε πυροδοτηθεί μια βόμβα από τα άλλα δύο παιδιά – συσκευασίες τροφίμων, παιχνίδια, βιβλία, αυτοκόλλητα και ρούχα ήταν σκορπισμένα παντού. Επιπλέον, είχα ένα σωρό πλύσιμο να κάνω. Και το email μου έσβησε. Υπήρχε δείπνο για να μαγειρέψουν. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι δεν είχα καταφέρει να φέρω τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων εκείνη την ημέρα.

Δεν μπορείς να περιορίζεις το πλύσιμο, το μαγείρεμα, το τακτοποίηση και τα πιάτα. Ακόμη και χωρίς πολλά πράγματα, η ζωή εξακολουθεί να είναι πολύ απασχολημένη.

Και αναρωτιέμαι – δεν είμαι αρκετά αδίστακτος με αυτά που επιτρέπω στη ζωή μου; Ή μήπως η πράξη του να ζεις τώρα είναι τόσο απαιτητική που κανένας από εμάς με δουλειά, σπίτι και ίσως ακόμη και παιδιά δεν μπορεί ποτέ να ελπίζει ότι θα είναι πάνω από όλα ταυτόχρονα;

Πολύ απασχολημένος για να ολοκληρώσω

Μόνο μια φορά στη ζωή μου, θα ήθελα να φτάσω Ολοκληρώθηκε.

Να σηκωθώ και να πω: δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται την προσοχή μου αυτή τη στιγμή. Όλα είναι ολοκληρωμένα.

Είναι στη φύση μου να δυσκολεύομαι να χαλαρώνω όταν υπάρχουν εκκρεμείς εργασίες. Οι φορές που ήμουν πιο ευτυχισμένος ήταν όταν ταξίδευα, χωρίς τίποτα άλλο παρά ένα σακίδιο. Όλα τα πράγματα και οι υποχρεώσεις μου χιλιάδες μίλια μακριά και δεν μπορούν να με ενοχλήσουν.

Αλλά δεν θέλω να πρέπει να ξεφύγω από την καθημερινότητά μου για να νιώσω αυτή την γαλήνη.

Ο Seth Godin είπε:

Αντί να αναρωτιέστε πότε είναι οι επόμενες διακοπές σας, ίσως θα πρέπει να φτιάξετε μια ζωή από την οποία δεν χρειάζεται να ξεφύγετε.

Νομίζω ότι πρέπει να σηκώσω το χέρι μου και να παραδεχτώ ότι μέχρι στιγμής, δεν έχω σκεφτεί πώς ακριβώς να το κάνω. Δεν έχω βρει την απάντηση.

Περαιτέρω εξορθολογισμός

Μου ήρθε στο μυαλό ότι ίσως το πρόβλημα δεν ήταν όλα αυτά που ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω, αλλά το γεγονός ότι ένιωθα ότι έπρεπε να τα κάνω.

Ίσως πρέπει να αφήσω τις προσδοκίες μου, καθώς και τα περιττά πράγματα μου.

Αλλά ακόμα και τότε, αφήνοντας την προσδοκία να επιτύχετε όλα τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε – κάνει αυτό πραγματικά τη ζωή πιο εύκολη; Σίγουρα, σημαίνει ότι δεν βάζετε τον εαυτό σας υπό πίεση για την τήρηση των στόχων και των προθεσμιών. Αλλά στην πραγματικότητα δεν αφαιρεί το γεγονός ότι στη μέση ζωή υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε.

Οπότε ίσως η απάντηση είναι ακόμα ότι απλώς δεν ήμουν αρκετά αδίστακτος με τα πράγματα στα οποία θέλω να αφιερώσω τον χρόνο μου. Πάντα με ενδιέφεραν πολλά διαφορετικά χόμπι και ιδέες. Και ξέρω ότι το να διαδώσεις το ενδιαφέρον σου πολύ ισχνά ισοδυναμεί με μικρή πρόοδο σε τίποτα. Αλλά ΑΚΟΜΑ δυσκολεύομαι να το εφαρμόσω αυτό. Κάνω ταχυδακτυλουργικά μια τεράστια ποσότητα πιάτων, κάθε μέρα, γιατί με κάνει να νιώθω ότι με κάποιο τρόπο πλησιάζω τη ζωή που θέλω για μένα και τα παιδιά μου.

Και το να το αφήσεις αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Προσκολλάμαι σε όλα με τον ίδιο τρόπο που κολλούσα στα υπάρχοντά μου. Είναι θέμα ασφάλειας; Ο φόβος της αποτυχίας; Φόβος δέσμευσης; Ίσως είναι φόβος δέσμευσης.

Σωματικά πολύ απασχολημένος, ψυχικά πολύ απασχολημένος

Το άλλο πράγμα που τείνω να κάνω πολύ είναι η υπερβολική ανάλυση. Είναι αυτό το καλύτερο πρωινό για τα παιδιά μου; Πρέπει να το φάω αυτό για μεσημεριανό; Πώς μπορώ να διευκολύνω τη διατήρηση των παιχνιδιών σε ένα μέρος; Πώς μπορώ να βελτιώσω τη συγγραφή/οικονομικό μου σύστημα/τον προγραμματισμό γευμάτων (εντάξει, όχι προγραμματισμός γευμάτων, γιατί δεν το κάνω αυτό – αλλά βλέπω;)

Υπάρχει κάτι στον τρόπο που ζούμε τώρα που μας εκπαιδεύει να πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα μια καλύτερη λύση εκεί έξω. Και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να το ψάχνουμε.

Αυτές οι σκέψεις καταναλώνουν πολλή ψυχική ενέργεια, εκτός από το να κάνετε όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Μπορώ ήδη να ακούσω ανθρώπους να λένε Ξέρεις ποια είναι η απάντηση σε αυτόν τον εγκέφαλο μαϊμού που έχεις, έτσι δεν είναι;

Και ξέρω – είναι διαλογισμός. Σωστά? Η ηρεμία στη μέση της καταιγίδας. Και ξέρω ότι η ικανότητα να αφήνω να φύγουν και να αφήνω τις σκέψεις να περνούν χωρίς να προσκολλώνται σε αυτές θα με ωφελούσε τόσο πολύ. Και ότι το να μάθω να αφήνομαι και να αφήνω λίγο χώρο στο κεφάλι μου κάθε μέρα πιθανότατα θα με έκανε να νιώθω καλύτερα. Γιατί λοιπόν συνεχίζω να του αντιστέκομαι;

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή (ιδιαίτερα η άσκηση και η υγιεινή διατροφή), ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Κάνει αυτά τα πράγματα που είναι το πρόβλημα.

Εάν ο διαλογισμός έχει λειτουργήσει για εσάς και τον ασκείτε συνεχώς με καλά αποτελέσματα, θα ήθελα πολύ να ακούσω πώς ξεκινήσατε.

Καρφιτσώστε το και μοιραστείτε

Ακόμη και μετά την αποσυμφόρηση, η ζωή μπορεί να εξακολουθεί να αισθάνεται σαν να είναι πολύ απασχολημένη.  Ποια είναι η απάντηση στα ατελείωτα todos, τους στόχους και το life admin που όλοι αντιμετωπίζουμε;